Qui som?

Espai Projecte Gaia és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu el desenvolupament de la consciència i el crear una societat més humana i saludable. Es un projecte educatiu d’acompanyament als centres educatius i altres espais , que promou el desenvolupament de les capacitats humanes per a l’aprenentatge i el creixement integral.

Neix de la mà de Laia Sagarra i Marín, professional del món educatiu a secundària, impartint classes de música. Arran d’aquesta experiència ha anat comprovant que les circumstàncies en què s’ha anat desenvolupant el món educatiu, no sempre són motivadores, ni per part dels professionals encarregats d’oferir-la ni per part d’aquells que la reben. Vivim una estructura acadèmica ancorada al segle XIX, amb professionals formats al segle XX i amb alumnes del segle XXI. Aquestes circumstàncies no faciliten un bon desenvolupament de les necessitats d’ensenyament i aprenentatge.

Des d’aquesta perspectiva,  explora en la Pedagogia Sistèmica, amb Sylbia Kabelka, la Kinesiologia Educativa, amb Margarita Ehrensperger i Àngels Xena; i la Formació en Pedagogia Waldorf, al Cercle Waldorf de Catalunya.

Gràcies a la seva actitud d’innovació, podríem dir que és una buscadora de recursos en educació, que resultin pràctics per a totes aquelles persones implicades. I en aquest sentit, ha estat la creadora i Coordinadora del Grup de Treball en Kinesiologia Educativa al Centre de Recursos de Sabadell, gràcies al qual ha anat desenvolupant el bloc: http://www.braingymblog.uninatur.com

Darrerement va participar en la creació del grup local de Sabadell dins de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

Es promotora del desenvolupament personal, la participació social i ciutadana, la mirada ecològica i solidària, com mostra el seu treball http://www.eternitatsvychara.blogspot.com.

Recursos humans: professionals i entitats col.laboradores

Som un equip de professionals vinculats al creixement personal, el desenvolupament social i l’ecologia interessats en l’educació. Aquest ha estat creat per l’interès en el desenvolupament personal com a eina de creixement i consciència personal, social i mediemabiental.

El nostre equip està preparat tècnica, professional i personalment i ens agradaria compartir les nostra experiència i professionalitat amb els escolars, educadors i famílies, treballant-hi cooperativament.

Els claustes són els encarregats de l’educació acadèmica dels nens i adolescents,  però potser altres professionals competents en altres facetes humanes poden col.laborar en el desenvolupament holístic dels escolars.

Així com la familia és el primer agent socialitzador de l’alumne/a, i després els educadors, aquest projecte proposa que altres professionals preparats puguin col.laborar en el seu creixement, enriquint-lo amb altres mirades i recursos.

Video presentació de l’associació Espai Projecte Gaia


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s