Cites afins amb el projecte

“L’educació serveix per fer persones capaces de relacionar-se, respectuoses i solidàries”. Pere Casaldàliga (1928)

“La Conciència sense experiència ens aïlla de la vida. L’experiència sense conciència ens manté bloquejats en el regne animal. Ambdós són essencials pel procés de conciència”. H.Stone (1927) i S.Stone (1937).

“Aquell qui aprèn i aprèn, però no practica el què sap, és com aquell que contínuament solca la terra, sense sembrar-hi res”. Plató (429?–347 aC)

“Hem d’educar nens perquè afrontin la vida, no per passar exàmens”. Laura Coll, mestra i logopeda

“La cosa no és donar-los només coneixements, és que surtin d’aquí com a persones” (directora de l’IES de Llançà)

“No estàs només per estudiar” (alumna de secundària de l’Institut Front Marítim de Barcelona)

“Potser a les escoles ens hem centrat massa en els coneixements i els aprenentatges i hem deixat un xic de banda els aspectes emocionals que els acompanyen”. (Joan Maria Girona , mestre, psicopedagog. I membre del Consell de Formació de Rosa Sensat).

“La dimensió que més s’ha descuidat a l’escola ha estat l’emocional, quan precisament és una de les que té un major pes en les relacions interpersonals, en un temps on els alumnes estan en ple desenvolupament emocional. A més, la dimensió emocional té molta importància en el procés d’aprenentatge i rendiment acadèmic ja que l’interès i la constància són dues propietats del temperament (Mateny, 1989) i la distracció i el nivell elevat d’ansietat s’associen a un baix rendiment escolar”.

“El objetivo principal de la educación en las escuelas debe ser la creación de hombres y mujeres capaces de hacer cosas nuevas, no simplemente repetir lo que otras generaciones han hecho, hombres y mujeres creativos, inventivos y descubridores que pueden ser críticos y verificar y no aceptar todo lo que se ofrece”. (Jean Piaget).

“El sistema educatiu està vivint un moment d’intensos canvis. Els processos d’ensenyament i aprenentatge han de poder encaixar en una societat que es desenvolupa ràpidament i on la noció de coneixement està transformant-se.
Sota aquest marc, i en els últims anys, els professionals de l’educació cada vegada prenen més consciència de la importància d’educar alumnes capaços d’aprendre a aprendre, flexibles, competents en gestionar el seu propi coneixement i en pensar de manera autònoma. La creativitat i les habilitats per adaptar-nos a noves situacions esdevenen competències imprescindibles.

L’escola més tradicional ha prioritzat la memòria i el pensament lògic en detriment de la creativitat i aquest model de poc ens serveix en un moment com l’actual.

L’objectiu principal és endinsar-nos en la creativitat i la innovació i facilitar eines per aplicar en el dia a dia a l’aula i noves maneres d’ensenyar i aprendre”. (Meritxell Cano, doctora en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona,  a l’ICE de la UAB.)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s